En fobi er en intens frykt for noe som i realiteten utgjør liten eller ingen fare. Vanlige fobier inkluderer frykt for; lukkede rom og plasser, høyder, å kjøre på motorveien, å fly, flyvende insekter, å kjøre heis, slanger, edderkopper, blod, sprøyter og nåler, utstoppede dyr, mus og rotter, vann etc.

Menneskesinnet kan i teorien utvikle en fobi mot alle tenkelige ting. De fleste fobier er utviklet i barndommen, men de kan også utvikles i voksen alder.

Hvis du har en fobi vet du helt sikkert at din frykt er ubegrunnet, men likevel klarer du ikke å kontrollere følelsene dine. Bare det å tenke på den tingen du frykter kan gjøre deg engstelig. Når du blir eksponert for din fobi er skrekken og frykten automatisk og overveldende.

Hvis din fobi ikke påvirker ditt liv i stor grad, er det sannsynligvis lite å bekymre seg for. Men hvis du unngår det det gjelder av objektet, aktiviteten eller situasjonen som utløser fobien forstyrrer med dine daglige gjøremål og forhindrer deg i å gjøre ting du normalt ville satt pris på, er det på tide å søke hjelp.

phobias1

 

Ta kontakt om du skulle ønske personlig oppfølging i liknende prosesser. InZight har lang erfaring og gode resultater å vise til i slike prosesser.

Klikk her for å komme i kontakt med oss eller klikk her for å laste ned filer som kan hjelpe deg i en eller annen sammenheng